• Objednávanie zošitov a školských pomôcok 2022/2023

          • Milí rodičia,

            každý rok Vám o tomto čase ponúkame možnosť si zabezpečiť pre Vaše dieťa balík potrebných zošitov a školských pomôcok na nasledujúci školský rok. Aj v tomto roku sme sa rozhodli Vám ponúknuť možnosť internetového nákupu, kde máte prehľadne zoradené odporúčané balíčky zošitov po jednotlivých ročníkoch. Odporúčanú sadu môžete ľubovoľne upravovať. Ak si balík objednáte v termíne do 26.7.2022, môžete si ho dať zdarma doručiť priamo do školy, kde ho prevezmeme my a v septembri odovzdáme Vášmu dieťaťu.

            Ak máte záujem, kliknite na nasledujúci link, kde je potrebné zadať už len obec, názov školy a ročník:

          • Oznam ŠK Drienok

          • ŠK Drienok Mošovce oznamuje deťom, že dnešný tréning (24.5.2022) je zrušený. Najbližší futbalový tréning bude znovu v piatok 27.5.2022 o 16:00 hod. na futbalovom ihrisku v Mošovciach.

          • Oznam ŠK Drienok

          • Vážení rodičia,                                                                                                                           

            športový klub Drienok (ŠK Drienok) Mošovce pozýva Vaše deti na ďalšie stretnutie mladých futbalistov pod odborným vedením, ktoré sa uskutoční v piatok 20.5.2022 o 16:00 hod. na futbalovom ihrisku v Mošovciach.

          • Mliečny automat

          • Vážení rodičia,

            Dovoľte nám pripomenúť, že od začiatku školského roka je naša škola zapojená do programu „Školské mlieko“ a to za účelom zvýšenia zdravej desiaty. Deti majú možnosť každý deň vybrať si  z Brejkomatu jedno biele 3,5%tné mliečko úplne ZADARMO. (Prvé si musia vybrať biele mliečko).

          • Od Viedne k Štúrovcom

          • Zaujímavé kostýmy, historické zbrane, šermiarske súboje a humor .....aj takto sa dá začať nový týždeň. Via Historica-šermiarsko-divadelná kumpánia nás previedla storočiami na ceste z Viedne až ku Štúrovcom.

          • EKO týždeň

          • EKO týždeň....9.-13.máj 2022

            Keďže už druhý rok pracujeme v programe Zelená škola, aktivít a akcií na ZELENÉ témy máme veľmi veľa a často. Minulý týždeň však nebol deň či hodina, aby naše  decká nežili „prírodnými  javmi“. Odborníčka na rastlinstvo, mamina Lenka Bugošová, všetky triedy 1.stupňa sprevádzala spoznávaním jarnej kveteny v našom malebnom mošovskom parku. V neďalekom Martine máme vzácne prírodovedné múzeum Andreja Kmeťa, odkiaľ nám  prišiel odovzdať zaujímavé poznatky pán Žiak, odborník na „vodné šelmy“ J. Šelmy nadobudli rozmery pod mikroskopom, kde sme mali možnosť vidieť v plnej kráse skúmané živočíchy mošovského vodného spoločenstva. Malí prírodovedci sa nestačili diviť pri počúvaní o zvláštnostiach malých vodných tvorov. Pokračovali sme tiež v premene školskej záhrady, nasiali zeleninku či vysadili bylinky do vyvýšených záhonov s pomocou pani učiteliek z 2. stupňa. Nezabudli sme ani na náš pocitový chodník, ktorý má blahodárne účinky na naše chodidlá a tým aj na celý organizmus. Ovocný  sad, vedený pod taktovkou ďalšej odborníčky maminy Zuzky Staňovej  vyžaduje pravidelné polievanie a starostlivosť. MYSLÍME na to a aj najmenší prváci pomáhajú. Veeeď staré známe: v jednote je sila J.

             

          • Aktuálne usmernenie ku pandemickým opatreniam

          • Vážení rodičia,

            10.05.2022 vydalo Ministerstvo školstva SR aktualizované „USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE“.

            Zákonný zástupca naďalej predkladá pri nástupe do školy po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. Tlačivo je k dispozícii na webe v časti Pokyny COVID-19. Môžete ho však stále odoslať aj elektronicky cez edupage (v časti Žiadosti/Vyhlásenia).

          • Fyzika v 6. ročníku

          • Ako sa správajú telesá v kvapalinách, čo je dôležité pre lode v prístavoch, od čoho závisí hĺbka ponoru si prakticky overujeme na našich hodinách. 

          • Naša netradičná biológia

          • Ako sa stravovali naši predkovia v minulosti, aké dôležité sú obilniny, z čoho všetkého sa lisuje olej a mnoho ďalších zaujímavých vecí sa učíme tento mesiac na biológii v 5. ročníku. Sami sme si navarili špaldovú a ovsenú kašu, ktoré nám veľmi chutili. 

          • Poznávame jarné byliny

          • Konečne prišla vytúžená jar a príroda sa prebúdza zo zimného spánku. S radosťou využívame každú možnosť učiť sa vonku, priamo v teréne. A vždy máme čo objavovať, pozorovať a spoznávať. 

          • Voľné pracovné miesto

          • Učiteľ pre 2.stupeň ZŠ   

            Úväzok: 100%

            Dátum nástupu:1.9.2022

            Požiadavky: ZŠ Jána Kollára ako organizačná zložka Spojenej školy ponúka voľné pracovné miesto s nástupom od 1.9.2022 na pozíciu učiteľ 2.stupňa s aprobáciou matematika, fyzika, technika. Platové podmienky budú stanovené v zmysle platnej legislatívy.

          • DEŇ NARCISOV :)

          • Po dvoch rokoch sme sa 28.4.2022 opäť ako škola zapojili do dobrovoľnej zbierky pre onkologických pacientov pod názvom “DEŇ NARCISOV. ” Bol to už 26.ročník, kedy sa malý žltý kvietok stáva symbolom solidarity, sily a nádeje. V tento deň ste mohli našich úžasných dobrovoľníkov stretnúť v uliciach našej obce. Žiaci navštívili aj vaše domácnosti. Podarilo sa nám spolu vyzbierať neuveriteľných 774,84€. Každému, kto prispel a podieľal sa na tejto úžasnej dobročinnej zbierke z celého srdca ĎAKUJEME!

          • Deň Zeme - 22.4.2022

          • 22.apríl -  Deň Zeme sme opäť oslávili nielen teoreticky, ale aj prakticky. Pod vedením p.Lúdika a triednych učiteľov deti pracovali na vyvýšených záhonoch, hrabali, kopali, vyrovnávali, pleli  a čistili nielen areál školy, ale aj blízke okolie. Najmladší žiaci sa stretli v ovocnom sade s p. Staňovou, ktorá im vysvetlila starostlivosť o ovocné stromčeky. Naša práca a starostlivosť o prírodu týmto dňom nekončí, ale naštartovala nás do ďalších aktivít, ktoré nás v najbližších týždňoch čakajú.

             

          • 🌲🌳🌴Cesta rozprávkovým lesom.....či zápis do 1.ročníka? 🐺

          •  

            V utorok 12.4.2022 v popoludňajších hodinách sa chodbami našej školy premávali rôzne rozprávkové postavy z rozprávky Červená Čiapočka. Vítali milé, nedočkavé, zvedavé, chtivé, nesmierne šikovné, niekedy trošku neisté, ale šťastnéééé budúce prváčence. Na chodbe ich akční štvrtáci milým slovom oboznámili s cestou, ktorú budú absolvovať, dostali medailu na pečiatky a HOR SA "do lesa" plniť úlohy. Vyskúšali si písať fixou na tabuľu, rozveseliť smutné lesné hríby farebnými geometrickými tvarmi, poskladať Červenú Čiapočku či vĺčka, stúpiť na správne číselka a nespadnúť do rybníka, zablúdili aj do exotického lesa s levom či pandou, pomohli smutnej Čiapočke vyrobiť farebný náhrdelník, vyskúšali písanie kriedou, či fungovanie interaktívnej tabule, kreslili, strihali, písali....pomedzi to sme sa veľa podozvedali, porozprávali. Toto všetko naši šikovníci zvládli bravúrne a na konci ich čakala nejedná odmena. Pre nás je odmenou Vaša účasť a radosť deťúreniec, ktorá bola priam hmatateľná. ĎAKUJEME❤️.

            VIDÍME SA V SEPTEMBRI!💚

          • Krajské kolo - Olympijsky odznak všestrannosti /Martin /12.04.2022/

          • Takmer po 2 rokoch sme sa konečne dočkali. Áno, súťaže. A nie hocijakej. Športovej a to hneď v duchu olympionizmu, konkrétne olympijského odznaku všestrannosti. V športovej hale na Podháji v Martine to dnes vrelo športovými výkonmi mladých olympionikov z celého Žilinského kraja od Tvrdošína, obce Čierne, Kysuckého nového Mesta, Zuberca a ďalších miest a dediniek až po horný Turiec. Aj keď sa nám dnes až tak nedarilo, ako sme si predstavovali, zmerali si svoje schopnosti aj naši žiaci 6. ročníka na prekážkovej dráhe.  Nechali sme sa unášať známym výrokom Pierra de Coubertina :  „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa“. A to sa nám podarilo. Veď predsa „dôležité v živote nie je víťazstvo, ale úsilie, podstatné nie je zvíťaziť, ale statočne bojovať. Všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili srdečne gratulujeme: Barbora Paverová, Lea Tesáková, Emília Kopecká, Alžbeta Marethová, Šimon Harkabus, Patrik Machýček, Matej Firák, Juraj Vladár.

          • CENTRUM POPULARIZÁCIE FYZIKY PRI GVPT MARTIN

          • „Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.“ Tak hovorí staré porekadlo. Jeho pravdivosť si však uvedomí len ten, kto zažíva túto skutočnosť na vlastnej koži. Stalo sa to! Naši šiestaci a siedmaci  6. apríla  navštívili  Centrum popularizácie fyziky pri Gymnáziu V.P. Tótha v Martine. Pán učiteľ Beňuška si pre žiakov pripravil rôzne aktivity na tému plynov a  kvapalín.   Žiaci  pokusy  nielen robili, ale ich aj vysvetľovali a zdôvodňovali.  Najaktívnejší  žiaci dostali jednotku z fyziky a malú hračku.

            Dve hodiny ubehli veľmi rýchlo. Žiaci boli spokojní. Určite si takéto zaujímavé učenie budú chcieť zopakovať. Možno o rok.

             

             

          • Vajanského ... Kubín?

          • Tak teda - "Vajanského Martin", ako predkolo , asi najznámejšej recitačnej súťaže na Slovensku, "Hviezdoslavovho Kubína", má za sebou okresné kolá.  Samozrejme, aj s našou účasťou.

                Nuž a neboli sme len do počtu. Aj napriek príkoriam, ktoré spôsobila pandemická pauza, či faktu, že sa súťaž pre náš okres konala v rámci martinského okresného kola, môžeme pogratulavať žiačke 7. ročníka , Janke Vráblovej, ktorej len o Vajanského chlp ušiel postup do krajského kola. 

              

          • Štvrtáci v materskej škole

          • Štvrtáci pre škôlkarov....alebo...?😊

            Dnes, 7.4.2022, sme zažili krásne dopoludnie v mošovskej materskej škole. Akčné decká zo štvrtej triedy si pre kamarátov škôlkarov pripravili zábavné divadielko ČERVENÁ ČIAPOČKA s rôznymi úlohami a hádankami. A to najmä pre predškolákov, ktorých onedlho čaká Rozprávková cesta lesom alebo.....🤔😊( nechajte sa prekvapiť). Pobyt v MŠ sme zakončili veselou tancovačkou a spokojní sa rozlúčili.

            Vidíme sa v školičke, milí predškoláci!

          • Turčianska knižnica

          • Dnes 6.4. piataci vymenili učenie sa v školských laviciach za návštevu knižnice. Turčianska knižnica v Martine nás privítala s otvorenou náručou. Pani knihovníčka nás zoznámila s priestormi knižnice a dozvedeli sme sa aj to, ako taká kniha príde na svet. Žiaci si prezerali knihy a knižnicu. Deti odchádzali spokojné a obohatené o nové zážitky. 📚📚📚

    • Kontakty

      • Spojená škola - Základná škola Jána Kollára
      • 0910 567 713 Riaditeľka školy: 0910 944 232 Školská jedáleň: 043/422 3133
      • Kollárovo námestie 33/3, 038 21 Mošovce 03821 Mošovce Slovakia
      • Mgr. Tibor Harkabus
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje